Vlees - Charolais Abbenbroek

MTS C.R. & M. van Schie
MTS C.R. & M. van Schie
MTS C.R. & M. van Schie
MTS C.R. & M. van Schie
Charolais Abbenbroek
Charolais Abbenbroek
Charolais Abbenbroek
Charolais Abbenbroek
Ga naar de inhoud

Vlees

Vleespakketten
Sinds wij onze koeien hebben slachten wij de stieren zelf. Tenminste, we laten slachten en we verkopen het vlees aan particulieren. Ze gaan dus niet met de veehandelaar mee naar het slachthuis. Steeds meer mensen vinden het toch fijn dat ze weten waar hun vlees vandaan komt.
Zoals in het kopje charolais al is aangegeven lopen de dieren ongeveer 6 maanden van het jaar buiten. Dit geld ook voor de kalfjes. Dus de stieren hebben in ieder geval ook een aantal maanden in het natuurgebied gelopen.
Voordat de stiertjes slachtrijp worden komen ze naar huis en laten we ze apart lopen van de kuizen(vrouwtjes). Als de mogelijkheid daar is laten we het 2dejaar de stieren ook nog buiten lopen. De dieren krijgen hierdoor meer beweging, waardoor ze ook beter groeien en ontwikkelen. Als de stieren ongeveer 20 maanden oud zijn, zijn ze zwaar genoeg om geslacht te worden.
We slachten ongeveer iedere 3 maanden. Via de mail kondigen we aan dat we weer gaan slachten en je kan je dan aanmelden voor een vlees pakket. Deze pakketten zijn om en nabij de 25 kg en worden toegewezen op volgorde van inschrijven.
Je hoeft het dan alleen nog maar in eigen porties in te pakken. Je hebt dan echt heel vers vlees in je diepvries zitten. De pakketten bestaan uit oa.:
- Gehakt
- Tartaar
- Biefstuk
- Kogelbiefstuk
- Biefstuk van de haas
- Entrecote
- Rosbief
- Riblappen
- Doorregenlappen
- Lendelappen
- Magerelappen
- Sucadelappen
- Soepvlees
- Botten

We laten ook heerlijke hamburgers en worstjes maken. Deze kan je los bij bestellen.
Meestal hebben we die ook nog wel op voorraad, zodat ze ook tussendoor gekocht kunnen worden.

Heb je intresse laat dan via het kopje Contact een bericht achter.
© MTS C.R. & M. van Schie
Webdesign by Hokus Pokus
Terug naar de inhoud